Manja slova Veća slova RSSuzzi

 

 

 

 

Željko Šofranac rođen je 1958. godine na Cetinju. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Titogradu 1980. godine. Postdiplomske studije iz oblasti Međunarodnog javnog prava je nastavio na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Radno iskustvo sticao je kao rukovodilac pravnih i opštih poslova u EI ,,Obod“ na Cetinju, predsjednik Opštinskog sindikalnog vijeća Cetinje, direktor Javno-stambenog preduzeća Cetinje, direktor Informativno-izdavačkog centra Cetinje (urednik Izdavačkog centra i Radio Cetinja), komesar za raseljena lica Vlade Crne Gore i direktor Zavoda za zbrinjavanje izbjeglica, a danas je direktor Uprave za zbrinjavanje izbjeglica. Radio je i u više komisija, organa i institucija na opštinskom i republičkom nivou. Bio je odbornik u prijestonici Cetinje, član komisija Predsjedništva Crne Gore, sudija Udruženog rada Crne Gore, član Vijeća Samostalnih sindikata Crne Gore i bivše Jugoslavije.

Za vrijeme rada u JP Informativno-izdavačkom centru i Radio Cetinju dobio je 13. novembarsku nagradu prijestonice Cetinje, kao i tri nagrade Bivše Jugoslavije za radio stvaralaštvo.

Oženjen je, otac dvije kćeri.