Manja slova Veća slova RSS
>

Na Kosovo se vratilo 12 porodica

Na Kosovo se vratilo 12 porodica
Datum objave: 08.09.2014 10:32 | Autor: mrss

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo rada i socijalnog staranja u saradnji sa UNHCR-om, Danskim savjetom i NVO HELP, organizovalo je danas dobrovoljni povratak na Kosovo za 12 porodica, sa 57 člana, koje borave u kampu Konik u Podgorici.

Tim povodom ministar Bošković je izjavio: “Dobrovoljni povratak raseljenih u zemlju porijekla je jedan od načina reješavanja pitanja raseljenih. Ovom načinu rješavanja statusa raseljenihu u posljednje vrijeme smo posvetili posebnu paznju, jer u posljednjih 10 godina vrlo mali broj njih se vratio u zemlju porijekla. Nadam se da je ovo samo početak dobrovoljnog povratka i da će do kraja ove godine i tokom sljedeće, uz podršku Vlade opštine na Kosovu, kao što je Đakovica, otvoriti vrata za raseljene koji su 1999. godine usljed ratnih desavanja morali da napuste svoje domove”

Šefica kancelarije UNHCR-a Indumathi Mohandas izjavila je:” Ovo je omogućeno kroz sredstva koja je donirala Evropska Deklegacija i projekat koji se realizuje u Crnoj Gori i Republici Kosovo. Želim da se zahvalim našim partnerima koji su vrijedno radili kako bi se danas realizovala ova aktivnost. Raseljene osobe na Kosovu će dobiti kuće, osnovno pokućanstvo, opremu za samozapošljavanje.”