Manja slova Veća slova RSS
>

Saopštenje

Saopštenje
Datum objave: 20.04.2018 14:02 | Autor: uzzi

Ispis Štampaj stranicu
Ministarstvo rada i socijalnog staranja-Uprava za zbrinjavanje izbjeglica i nadležni centri za socijalni rad u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova dana 20.04.2018.godine održali su sastanak u cilju upoznavanja obaveza iz Akcionog plana za sprovođenje Strategije reintegracije lica vracenih na osnovu sporazuma o readmisiji za period 2016-2020 za 2018 i 2019 godinu,kao i rokovima za njihovo ispunjavanje. 

Uz punu razmjenu informacija dogovoreni su naredni koraci u sprovođenju aktivnosti iz Akcionog plana koje obavezuju državne organe i lokalne samouprave po ovom pitanju (Ministarstvo vanjskih poslova,Ministarstvo zdravlja,Ministarstvo prosvjete,Uprava policije,Zavod za zapošljavanje Crne Gore,lokalne samouprave,Crveni krst Crne Gore).

Na sastanku je dogovoreno da svi predstavnici ovih nadležnih organa definišu mehnizme podrške povratnicima iz svoje nadležnosti.

Direktor Uprave za zbrinjavanje izbjeglica,Željko Šofranac je prisutne upoznao o značaju Vladinih nadležnosti po ovom pitanju,a Dragica Vučinić- koordinator Operativnog tima o deteljnim planovima i rokovima koje treba sprovoditi.