Manja slova Veća slova RSS
>

Saopštenje sa sastanka između Uprave za zbrinjavanje izbjeglica i UNHCR-a

Saopštenje sa sastanka  između Uprave za zbrinjavanje izbjeglica i UNHCR-a
Datum objave: 16.10.2018 13:34 | Autor: uzzi

Ispis Štampaj stranicu


Direktor Uprave za zbrinjavanje izbjeglica gospodin Željko Šofranac dana 15.10.2018.godine održao je sastanak sa šeficom kancelarije UNHCR-a u Podgorici gospođom Robertom Monteveki u cilju realizacije obaveza koje Uprava za zbrinjavanje izbjeglica ima shodno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti stranaca koji se primenjuje od 1.januara 2018.godine,kao i druge vidove saradnje između Uprave za zbrinjavanje izbjeglica i UNHCR-a.

Gospođa Monteveki izrazila je spremnost da UNHCR kao i do sada pruži podršku Upravi za zbrinjavanje izbjeglica posebno u dijelu koji se odnosi na edukaciju zaposlenih za izradu plana integracija lica koja su dobila međunarodnu zaštitu azil ili privremenu zaštitu.
Takođe je ocijenila da je govor na 69. Izvršnom komitetu UNHCR-a u Ženevi od strane Crne Gore pružio afirmativne ocjene i doprinose koje radi Crna Gora na zbrinjavanju raseljenih lica i integraciju azilanata.
Direktor Šofranac se zahvalio gospođi Monteveki na pomoći i izjavio da će imajući u vidu decenijsku uspješnu saradnju Uprave za zbrinjavanje izbjeglica i UNHCR-a sve ove aktivnost biti uspješno realizovane a sve na dobrobit lica koji je odobrena međunarodna zaštita u Crnoj Gori, azil ili privremena zaštita.